creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Jaguar Land Rover pregătește concedieri masive în Marea Britane

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, a anunțat - săptămâna trecută - lansarea unui plan de reducere a costurilor cu până la 3,3 miliarde de dolari, care include chiar și concedieri de personal. Astfel, cei 40.000 de angajaţi se află în pericol, potrivit The Guardian.

Compania auto a raportat piederi de aproape 117 miliarde dolari, în Trimestrul 3, din cauza vânzărilor sub aşteptări în pieţele din China şi Europa, și astfel îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 mld. dolari.

În acest timp, încearcă să îşi reducă stocul de vehicule deja construite, dar și capitalul de lucru cu până la 650 milioane dolari, dorind să îşi reducă cheltuielile cu circa 1,3 mld. dolari.Mai mult, compania a îngheţat momentan orice angajare şi a redus toate cheltuielile de călătorie ale managementului care nu erau esenţiale pentru companie.

Mai mult, compania deţinută de conglomeratul indian Tata a anunţat – în luna septembrie – că angajaţii de la fabrica din West Midlands vor lucra doar trei zile pe săptămână.

Recent, Jaguar Land Rover, Renault și Peugeot au fost acuzate că au scumpit piesele de schimb.

Citește și:

Media

Go to top