creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

BMW lansează, în premieră mondială, stația de încărcare wireless, pentru mașinile electrice

BMW Wireless Charging este cea mai nouă tehnologie pentru încărcarea bateriei mașinilor și poate fi comandată acum ca opțiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance. Prima piață pe care va fi disponibilă este Germania urmând să fie lansată și în Marea Britanie, SUA, Japonia și China.

Potrivit descrierii oficiale, BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principală de furnizare să fie transmisă, fără niciun cablu, către bateria de înaltă tensiune a automobilului - când mașina este poziționată deasupra unei plăci de bază. Aceasta poate fi montată în garaj, de exemplu, iar procesul de încărcare începe imediat ce automobilul a fost parcat pe poziție, fără altă intervenție din partea conducătorului. Lansarea acestei tehnologii face ca BMW Group să fie un pas mai aproape de o infrastructură care va face încărcarea unei baterii a unui automobil electrificat să fie mai simplă decât realimentarea cu carburant a mașinilor cu motoare termice, transmite medianews.md cu referire la profit.ro.

BMW Wireless Charging constă dintr-o Stație de Încărcare prin Inducție (GroundPad), care poate fi instalată fie în garaj, fie afară, și o a doua componentă pentru automobil (CarPad), fixată de podeaua mașinii. Transferul fără contact de energie între GroundPad și CarPad este realizat pe o distanță de aproximativ opt centimetri. GroundPad generează un câmp magnetic. În CarPad este indus un curent electric, care ulterior încarcă bateria de înaltă tensiune.

istemul are o putere de încărcare de 3,2 kW, ceea ce permite ca bateriile de înaltă tensiune de la bordul BMW 530e iPerformance să fie complet încărcate în aproximativ trei ore și jumătate.

BMW Wireless Charging ajută conducătorul să manevreze automobilul în poziția corectă de parcare. Prin intermediul unei conexiuni WiFi se realizează o comunicare între stația de încărcare și automobil. O vedere de sus a automobilului și a zonei înconjurătoare apare pe Control Display, cu linii colorate care contribuie la orientarea conducătorului în timpul parcării. Un simbol grafic arată când poziția de parcare corectă pentru încărcare prin inducție a fost obținută. Aceasta poate devia de la poziția optimă cu până la șapte centimetri pe lungime și până la 14 centimetri la lățime.

GroundPad poate fi montat și afară, unde poate fi utilizată indiferent de condițiile meteorologice. Toate componentele care transmit curent electric sunt protejate de ploaie și ninsoare, iar trecerea peste GroundPad nu o afectează în vreun fel. În timpul încărcării, radiația electromagnetică ambientală este limitată la șasiul automobilului. GroundPad este monitorizată permanent și este deconectată dacă sunt detectate corpuri străine.

Citește și:

Media

Go to top