creare site-uri la comanda 079953912

Cultură/Știință

Cultură/Știință (358)

Horoscop 21 martie 2018. O zi cu bani, noroc și iubiri pătimașe.

Stephen Hawking, astrofizicianul britanic celebru în toată lumea, va fi înhumat în catedrala Westminster Abbey de la Londra, un omagiu rezervat celor mai mari personalităţi, alături de un alt gigant al ştiinţei, Isaac Newton, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al lăcaşului de cult.

Stephen Hawking ne-a lăsat moştenire o formulă matematică, prin intermediul căreia omenirea ar putea descoperi într-o bună zi că există mai multe universuri, care evoluează paralel cu al nostru.www.digi24.ro.

O profesoară din nordul Londrei, Andria Zafirakou, a fost desemnată câştigătoarea competiţiei care alege cel mai bun profesor din lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dubai, potrivit BBC, citat de News.ro.

Consumul de carne a iscat destule controverse de-a lungul anilor, astfel că astăzi avem o diversitate de planuri dietetice cu sau fără carne.

Multe dintre legendele ţesute în jurul numelui marelui voievod Ștefan cel Mare au fost dovedite de istorici, iar altele sunt considerate astăzi pure invenții.

Horoscop 19 martie 2018. Iubirea va pluti în aer pentru unele zodii.

O lege care prevede închisoare până la doi ani pentru profesorii care predau cursuri de educaţie sexuală fără acordul părinţilor a trecut tacit de Senat. Şi sunt mulţi care cer ore obligatorii de educaţie sexuală în şcoli, ceea ce, iarăşi, s-ar putea face tot printr-o lege. La fel de mulţi sunt însă şi cei care se opun şi care cred că este rolul familiei să se ocupe de asta. Ce se întâmplă însă când nici familia, nici şcoala, nici nimeni nu vorbeşte despre sex? Exact ce se întâmplă în România. Fete de 14 sau chiar 12 ani devin mame - avem cele mai multe mame minore din Europa. În ce măsura pot fi schimbate aceste realităţi prin educaţie sexuală? Cine ar trebui să se ocupe de asta? Şi începând de când?

Primele dovezi ale existenţei umane, pe aceste meleaguri, datează din Neoliticul timpuriu. Aici se crede că ar fi murit Decebal. Vorbim despre Cetatea Rupea care între timp şi-a recăpătat strălucirea de odinioară şi care, din 2013, a fost redată circuitului turistic. Cu ale sale ziduri semeţe şi cu arhitectura aparte ce seamănă, întrucâtva, cu o cochilie de melc, Rupea este una dintre cele mai frumoase cetăţi fortificate din Transilvania.www.digi24.ro.

Page 1 of 28
Go to top