creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Un scriitor de Nobel, UMILIT pe un aeroport din România

Mărturie șocantă făcută la Iași la Festivalul Internațional de Literatura și Traducere Iași (FILIT) de Nuruddin Farah, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani, candidat în mai multe rânduri la premiul Nobel pentru Literatură.

Prozatorul și dramaturgul Nurrudin Farah a povestit că pur și simplu a fost umilit pe Aeroportul Otopeni în timp ce se deplasa spre Iași pentru a participa la FILIT.

Nurrudin Farah a arătat că a fost luat drept imigrant și din acest motiv un funcționar român l-a ținut inutil timp de 25 de minute pe Aeroportul Otopeni supunându-l unui tratament umilitor.

„Am fost oprit pe Aeroportul Internațional din București imediat ce am vrut să intru În România. A venit un funcționar de la imigrări și m-a ținut inutil 25 de minute fără Aeroport, punându-mi tot felul de Întrebări fără noimă. Mi-a văzut pașaportul și a crezut că sunt imigrant. M-a Întrebat dacă am bani să trăiesc la Iași și mi-a cerut să-i arăt. I-am spus că nu am bani dar am cărți de credit și că la Iași, cazarea și masa sunt asigurate. Nu m-a crezut deși i-am arătat cărțile de credit. Voia să vă apare pe voi românii de sălbaticul de mine”, a povestit Nuruddin Farah.

Go to top