creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

(foto) Trei mituri legate de alimentație

Spanacul ne asigură necesarul de fier, iar alimentele sănătoase pot fi consumate chiar în exces. Greşit, spun medicii! Iată câteva mituri legate de alimentaţie.

Alimentele sănătoase nu îngraşă

Puteţi mânca orice, atâta timp cât este sănătos este unul dintre mituri. Atenţie! Alimentele sănătoase pot fi bogate în calorii, zaharuri şi grăsimi. Mai exact, dacă sunt consumate în exces, pot îngrăşa. De exemplu, 100 de grame de nuci pot să aibă 500 de calorii, iar un avocado 300 de calorii.

Cât de mult fier are de fapt spanacul?

Consumul de spanac nu este recomandat, pe primul loc, în cazul lipsei de fier. Doar 1-2% din fierul conţinut se absoarbe în organism. În plus, sunt alte alimente mult mai bogate în fier: gălbenuşul de ou, carnea roşie, fasolea şi lintea. Mai ţineţi cont de un aspect: absorbţia fierului este favorizată de vitamina C. De aceea, medicii recomandă ca alimentele să fie însoţite de citrice, ardei roşu sau condimente, cum ar fi pătrunjelul.

Beneficiile alimentelor congelate

Produsele congelate sunt mai puţin sănătoase decât cele proaspete. Nu întotdeauna! Deseori, fructele şi legumele proaspete îşi pierd substanţele nutritive prin expunerea la oxigen şi la soare. De aceea, este recomandat să cumpăraţi produse congelate când nu sunt în sezon şi să alegeţi verdeturi proaspete, locale, corespunzătoare anotimpului.

Bookmakerii au updatat cotele pentru câştigarea Roland Garros, după finala de la Roma, în care Svitolina a învins-o fără drept de apel pe Halep

Alimente interzise prin lege se regăsesc încă, în meniul copiilor la grădiniţe, au descoperit reporterii emisiunii...

Agricultori încă de pe băncile școlii. Elevii liceului tehnologic din Seini, județul Maramureș, se mândresc cu o...

Degeţele din piept de pui, şniţele, hamburgeri şi neapărat alaturi de ele piure sau cartofi prăjiţi. Asta conţin...

Media

Go to top