creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Apariție rară! Cinci foști președinți SUA, intonând imnul de stat de pe aceeași scenă

Cinci foști președinți ai Statelor Unite ale Americii, într-o rară demonstrație de unitate, au urcat unul lângă altul sâmbătă pe scena unui concert din Texas organizat în sprijinul strângerii de fonduri pentru victimele uraganelor care au devastat sudul țării și zona Caraibelor.

Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H. W. Bush și Jimmy Carter au cântat împreună imnul național înainte de a se așeza în primul rând pentru a urmări concertul.

Demersul celor trei foști președinți democrați și celor doi republicani a permis strângerea a peste 31 milioane de dolari de la 80.000 de donatori, o sumă ce va merge către victimele recentelor uragane Harvey, Irma și Maria, a informat secretariatul lui George H. W. Bush.

Președintele american, Donald Trump, nu a participat la concert, dar a transmis un mesaj video în care a caracterizat evenimentul drept „magnific” și un „efort vital”.

„În calitate de ex-președinți, am dorit să ne ajutăm compatrioții să înceapă să se ridice”, a declarat Barack Obama, în timp ce George W. Bush a spus: „Oamenii de aici au fost răniți, dar, cum a spus un texan, în Texas există mai multă dragoste decât apă”.

Lee Greenwood a deschis concertul cu cântecul său „Proud to be an American”, dând tonul unui show în care au mai evoluat, printre alții, Robert Earl Keen, The Gatlin Brothers, Stephanie Quayle și Sam Moore.

Cei cinci ex-președinți aflați sâmbătă pe scenă reprezintă în total opt mandate prezidențiale, adică 32 de ani din istoria Casei Albe.

Go to top