creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

(foto) Regina Marii Britanii a inaugurat cea mai mare navă militară

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a inaugurat cea mai mare navă militară din istoria țării, portavionul HMS Queen Elizabeth, scrie Daily Mail.

Regina, prințesa Anne Lordul Amiral Sir Philip Jones, au participat, joi, la ceremonia de inaugurare a navei alături de 3700 de persoane din Portsmouth, Hampshire.

Elizabeth a II-a, îmbrăcată în purpuriu a călătorit la până la Portsmouth cu trenul, circulând la clasa întâi alături de ceilalți britanici care aveau bilet. Apoi a urcat la bord folosind o instalație special amenajată pentru a o aduce în hangar și a vizitat puntea de comandă alături de căpitanul Jerry Kyd.

La sosirea ei, a fost intonat imnul național, iar regina și prințesa Anna au inspectat garda de paradă. Apoi militarii au oferit salutul regal, pe măsură ce steagul alb a fost ridicat pentru prima dată pe puntea portavionului.

Momentul a fost unul special pentru regină, care și-a amintit că în tinerețe a fost soție de ofițer de marină. ”Ca fiica, soția și mama de ofițer naval, cunosc cerințele unice pe care națiunea noastră le cere de la voi și voi prețui întotdeauna legătura mea specială cu HMS Queen Elizabeth, membrii echipajului și familiile lor”, a spus regina în discursul său.

Portavionul HMS Queen Elizabeth, în valoare de 3,1 miliarde lire sterline, va face parte din Marina Regală și are o lungime de 280 de metri și cu o durată de viață estimată de o jumătate de secol. Transportatorul aerian care cântărește 65.000 de tone este cea mai puternică navă de război construită vreodată de Marea Britanie.

Citește și: Cine este în spatele manualului “groazei”, care îi învață pe elevi să facă experimente morbide

Media

Go to top