creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

O nouă boală cu transmitere sexuală face sute de mii de victime

Dacă ai crezut că din grupul bolilor cu transmitere sexuală fac parte doar gonoreea, tricomoniaza, sifilisul, SIDA sau hepatitele virale, află că șirul nu se termină aici. Există și alte infecții destul de grave care se transmit pe cale sexuală și care determină complicații serioase în organism. Sute de mii de oameni au fost depistați recent cu această bacterie și medicii ridică semnale de alarmă asupra unei viitoare „epidemii” și asupra faptului că aceasta, dacă rămâne netratată, duce la probleme serioase precum infertilitate, naștere prematură, inflamația trompelor uterine, artrită și alte manifestări imunologice.

Dacă ai dureri pelviene sau atunci când urinezi, inflamația unei articulații mari și alte simptome, dar toate testele ies „curate”, e posibil să suferi de o boală cu transmitere sexuală greu de identificat și diagnosticat.

Cercetătorii au pus în alertă medicii după ce au descoperit că există o boală cu transmitere sexuală care face din ce în ce mai multe victime: Mycoplasma genitalium (MG). Un grup de oameni de știință din Australia au analizat sute de mii de probe pentru a descoperi dacă aceasta bacterie se regăsește în culturile prelevate de la pacienți și șocul a fost dublu atunci când au descoperit că MG era prezentă în majoritatea cazurilor, peste 400 de mii, cât și faptul că această boală capătă foarte rapid rezistență la antibiotice, scrie unica.md.

Studiul s-a extins în Marea Britanie și SUA, unde au fost descoperite alte sute de mii de cazuri de MG și s-a constatat că unul din 100 de oameni poartă această bacterie. În Australia, medicii estimează în viitorul apropiat un caz de Mycoplasma genitalium la 50 de pacienți. Având în vedere rata de tranzit foarte mare a oamenilor între țări, în scurt timp această BTS va ajunge să facă un număr alarmat de victime în toată Europa.

Citește și:

Media

Go to top