creare site-uri la comanda 079953912

Economic

Economic (77)

Republica Moldova va beneficia de prima trasă de 40 de milioane de euro din ajutorul macro-financiar din partea UE. Anunțul a fost făcut de către comisarul european pentru extindere, Johanes Hahn, la Sammitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles, scrie unimedia.info.

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul a fost elaborat în conformitate cu prioritățile de politici publice ale Guvernului și ținând cont de prevederile acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare.

Pierderile anuale aduse Republicii Moldova de pe urma actelor de corupţie se cifrează la 8%-13% din Produsul Intern Brut sau de circa 11,8-17,7 miliarde lei pentru anul 2016. Aceste sume depăşesc toate cheltuielile din 2016 pentru toţi pensionarii şi pentru indemnizaţiile de asistenţă socială, susţine Dumitru Budianschi, economist la Expert-Grup, scrie mold-street.com.

Studiul Global Wealth Report, realizat de banca elveţiană Credit Suisse, relevă că doar 0,1% din populaţia adultă a Republicii Moldova are o avere mai mare de 100.000 de dolari, în timp ce la 97,5% din populaţie averea este sub valoarea de 10.000 de dolari, iar la 2,5% - între 10.000 şi 100.000 de dolari, scrie mold-street.com.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a eliberat Băncii Transilvania permisiunea de achiziționare a pachetului de acțiuni în capitalul băncii comerciale „Victoriabank”.

Un lot de prune din Moldova care urma să ajungă în Federația Rusă a fost interzis de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor).

Cu proape 34 de milioane de dolari s-a vândut marţi seara cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitaţie.

Deşi pare greu de crezut, Nicolae Ceauşescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din România cât timp a fost preşedinte.

Piaţa operațiunilor fără numerar cu carduri emise în Republica Moldova și efectuate în ţară a atins în nouă luni a acestui an nivelul record de 3.4 miliarde de lei, cu circa 200 milioane de lei peste cifra înregistrată pe întreg anul 2016.

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4  5  6 
  •  Next 
  •  End 
Page 1 of 6

publicitate