creare site-uri la comanda 079953912

Economic

Economic (253)

Beneficile de pe urma realizarii conductelor de gaz „Nord Stream – 2“, „Power of Siberia“ și „Turk Stream“ ajung în principal la antreprenorii angajati sa construiasca gazoductele, nu la acționarii „Gazprom“, se arata in raportul realizat de expertii Sberbank CIB despre industria de petrol si gaze din Rusia.

”Din cauza volatilităţii criptomonedelor”, comercianţii au observat diferenţe mari de valoare care ar ameninţa viabilitatea business-ului”, a declarat Rainey.

Declaraţii în acest sens au făcut reprezentanţii acestora în cadrul seminarului „Reformele sectorului bancar. Tranziţia de la Basel I la Basel III”, organizat de Misiunea Înalţilor Consilieri ai Uniunii Europene în Republica Moldova, în cooperare cu BNM, scrie Mold-Street.

În Republica Moldova, acumulările naturale de apă ocupă doar 62,2 km² şi au un volum de 200−220 mil de m³. 250 km² revin lacurilor de acumulare artificiale, care alcătuiesc aproximativ 800 mil de m³ de apă. Întreaga suprafaţă de apă ocupă nu mai mult de 1 % din teritoriu, scrie agrobiznes.md.

La prima etapă, bursa moldovenească ce poartă numele de "Drachmae Market" va lucra cu opt perechi valutare (inclusiv leul moldovenesc, rubla rusească, dolarul american și euro), precum și cu zece criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, DASH, Ethercoin, Ethereum, Monero, Nextcoin, ZOZO Coin și DTMI Token, acesta din urmă fiind disponibil pentru utilizatorii de schimb, scrie Mold-Street.

Documentul semnat de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru, a fost anunțat ca pe un succes.

Potrivit datelor Serviciului fiscal al ţării vecine, în ianuarie-martie, exporturile de lapte şi produse lactate din Ucraina au constituit 2.890 mii tone, fiind cu 52,69% mai mult faţă de perioada similară a anului 2017, transmite Infotag.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la datele Biroului Naţional de Statistică privind volumul operaţiunilor de casă pe sistemul bancar din Republica Moldova, mai mult de jumătate din încasări au fost asigurate de veniturile obţinute din comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere - 14,071 mlrd. lei (+4,8%). Încasările din impozite şi taxe au crescut cu 1,1%, până la 665 mil. lei, iar alte încasări au crescut cu 4,7%, până la 5,172 mlrd. lei.

Page 1 of 20
Go to top