creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Economic

Economic (344)

CAMBRIDGE – În ultimul deceniu, cercetările făcute de economiști, inclusiv de noi, au condus la stabilirea unei explicații larg acceptate pentru criza financiară din 2008-2009. Așa cum arătăm în noua noastră carte, A Crisis of Beliefs: Investor Psychology and Financial Fragility, cauza fundamentală a crizei a fost dezumflarea bulei imobiliare începând cu 2007. Mulți ani până la acest moment, prețurile caselor din Statele Unite crescuseră dramatic, fenomen alimentat de împrumuturile masive ale cumpărătorilor de locuințe și de investițiile băncilor în ipoteci și în titluri de valoare garantate prin ipoteci. Când bula imobiliară s-a spart, băncile și debitorii au avut de suferit.

Pe 21 septembrie 2018, activele oficiale de rezervă au ajuns la un nou nivel-record de 3,028 miliarde dolari, în creștere cu 70,6 milioane dolari în comparație cu finele lunii august 2018, când acestea constituiau circa 2,97 miliarde de dolari, transmite mold-street.com.

Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), în primele șase luni ale anului, cele 275 de asociații au acordat 42.717 împrumuturi. Cifra este un pic mai mare decât cea din perioada similară a anului trecut când au beneficiat de împrumuturi 41 de mii de persoane, transmite medianews.md cu referire la bizlaw.md.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, care a semnat din documentul partea Republicii Moldova, a menționat că există un interes al agenţilor economici autohtoni din domeniul agroalimentar de a stabili relaţii comerciale cu Republica Kazahstan, transmite IPN.

Prognozele sunt făcute în cadrul unei analize publicate pe blogul său, transmite IPN.

Sistemul nostru bancar și financiar și-a revenit, însă pentru a spune cu certitudine că o asemenea criză nu va mai avea loc, mai sunt necesari câțiva pași. De această părere este Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, care a oferit un interviu cumulativ instituțiilor mass media, transmite medianews.md cu referire la bani.md.

Cristina Popușoi a discutat cu un expert economic pentru a explica motivele aprecierii monedei naționale, relatează medianews.md cu referire la mold-street.

Timp de un trimestru, au fost eliberate 141.428 de carduri. Odată cu creșterea numărului de carduri, s-a mărit și valoarea plăților efectuate cu acestea, relatează medianews.md cu referire la realitatea.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat presei, transmite medianews.md cu referire la IPN.

Page 1 of 27
Go to top