creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Joaca de-a carburanții: ANRE a micșorat prețurile la combustibili

ANRE a micșorat prețurile la carburanți, asta după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a dat în judecată instituția.

„În scopul executării Încheierii Judecătoriei Chișinău din 12.06.2018 prin care s-a dispus măsura asiguratorie judiciară, aplicată prin suspendarea executării Ordinului nr. 61-a din 12.06.2018, în conformitate cu art. 178 al Codului de procedură civilă, potrivit căruia încheierea judecătorească de asigurare a acțiunii se execută imediat, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică  informează că, începând cu data de 13.06.2018 ora 15:01 prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19.15 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17.09 lei/litru  pentru motorină”, se arată un comunicat pe ANRE. 

Ținând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

„Menținerea în continuare a acestui act administrativ ar putea aduce atingerea drepturilor și intereselor unui cerc nelimitat de persoane, care în fapt sunt consumatori finali ai produselor petroliere principale, iar pe cale de consecință ar putea degenera în cauzarea unor pagube economico-financiare iminente presupus a fi neîntemeiat și arbitrat generate de ordinul contestat”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătorie Chișinău (sediul Buiucani) este executorie din momentul emiterii, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

MediaNews amintește că în ciuda protestelor de săptămâna trecută organizate de zeci de șoferi, Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică, a anunțat creșteri la combustibil.

MediaNews precizează că, ieri, Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a solicitat instanței de judecată să examineze anularea Ordinului ANRE nr.61-a din 12.06.2018, prin care au fost stabilite noi prețuri la carburanți, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină, și cu 32 de bani pentru un litru de motorină.

Citește și:

Go to top