creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Gazul lichefiat s-a scumpit cu circa 2%

Majorarea s-a produs ca urmare a creșterii prețurilor la acest tip de combustibil în regiune. De exemplu în ultimele două săptămâni pe piața din Ucraina prețul gazului lichefiat (LPG) a crescut cu circa 4%, transmite medianews.md cu referire la mold-street.com.

Totodată operatorii de pe piață susțin că prețurile ar mai putea creșt în condițiile în care de regulă în această perioadă crește cererea pentru acest tip de carburant.

De notat că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu poate interveni la stabilirea și calcularea prețurilor la gazul petrolier.

În același timp ANRE anunță că prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale la benzină și motorină pentru întreaga perioadă până la modificarea Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere.

Asta după ce Parlamentul a modificat Legea produselor petroliere, prin care a stabilit că prețurile nu pot fi modificate mai frecvent de o dată la trei luni.

Totodată ANRE informează despre inițierea consultărilor publice asupra proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere.

Menționăm că, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,01 lei/litru pentru benzină și 16,89 lei/litru pentru motorină.

Citește și:

Media

Go to top