creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Moldovenii se împrumută tot mai mult de la asociațiile de economii și împrumut

Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), în primele șase luni ale anului, cele 275 de asociații au acordat 42.717 împrumuturi. Cifra este un pic mai mare decât cea din perioada similară a anului trecut când au beneficiat de împrumuturi 41 de mii de persoane, transmite medianews.md cu referire la bizlaw.md.

Valoarea totală a creditelor acordate a fost de 782.817.208 lei, în timp ce depunerile de economii au fost aproape în jumătate, adică 467.459.644 lei. Această sumă fiind depusă de 7.260 de persoane în conturile a 63 de asociații. În perioada similară a anului trecut AEÎ au acordat împrumuturi în valoare de aproape 654 de milioane de lei. Valoarea economiilor depuse ajungând la aproximativ 355 de milioane de lei.

Potrivit Legii cu privire la asociațiile de economii și împrumut, asociaţia, în funcţie de categoria licenţei deţinute, poate oferi membrilor săi următoarele servicii:

– la termen;

– la vedere;

Asociația poate investi mijloacele sale bănești, neutilizate la acordarea împrumuturilor, în conformitate cu politica de investiții aprobată de consiliu. Totodată, efectuarea investițiilor în capital sau în valori mobiliare ale societăților comerciale supuse controlului din partea autorității de supraveghere sau a Băncii Naționale a Moldovei, cu excepția instrumentelor financiare derivate, se permite doar cu acordul scris al autorității de supraveghere după cum urmează:

La îndeplinirea acestor activităţi asociaţia este obligată să respecte cerinţele şi limitele stabilite de autoritatea de supraveghere.

Asociaţia nu are dreptul să acorde alte servicii financiare sau servicii de alt gen, să încalce condiţiile de licenţiere, precum şi să efectueze activităţi comerciale sau de producţie, altele decât cele stabilite în licenţa deţinută şi care reies nemijlocit din acestea.

Citește și:

Media

Go to top