creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Rusia-Moldova: ”Putin cu o mână dă și cu alta ia”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a trimis o scrisoare premierului Rusiei, Dmitri Medvedev, în care se plânge de problemele cauzate de introducerea de către Moscova a interdicției privind importul de bunuri din Ucraina. Informația a fost răspândită de Dodon, într-un mesaj pe pagina sa de Twitter.

Potrivit lui Dodon, hotărarea de guvern semnată de Medvedev la sfârșitul lunii decembrie „creează bariere pentru exportul produselor moldovenești pe piața rusă, din cauza prelungirii rutei de livrare a mărfurilor și a creșterii fluxurilor de trafic”, scrie www.paginaderusia.ro.

„Vă rog să examinați, cât mai curând posibil, soluții de ieșire din situația creată privind transportul produselor moldovenești în Federația Rusă prin teritoriul Ucrainei”, a scris Dodon.

Decizia guvernului rus, la care se referă Dodon, a fost semnată de Dmitri Medvedev pe 29 decembrie. Documentul prevede restricții privind importul unei categorii de mărfuri produse în Ucraina sau care tranzitează teritoriul ucrainean.

Printre categoriile care se încadrează în restricție se numără produse alimentare (produse de panificație, cofetărie, bere și vin, ulei etc.), o serie de tipuri de echipamente agricole și industriale, unele materii prime, produse chimice de uz casnic și produse de igienă.

Decizia guvernului rus a lovit astfel înțelegerea preelectorala dintre Dodon și președintele rus Vladimir Putin, care prevedea eliminarea taxei pe importul de fructe și legume din Republica Moldova pe o perioada de șase luni.

Citește și:

Media

Go to top