creare site-uri la comanda 079953912

Impozitele și taxele, încasate de la începutul anului, au adus cele mai mari venituri la buget

Impozitele și taxele, încasate în nouă luni ale anului, au adus cele mai mari venituri la buget. Datele sunt incluse în Raportul economic pentru luna octombrie 2017, elaborat de Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova.

Potrivit raportului, cea mai mare pondere la creșterea veniturilor a fost asigurată din contul încasărilor din impozite și taxe. Acestea au înregistrat o creștere de aproape 20 la sută, adică 4,2 miliarde de lei. Impozitele și taxele pe mărfuri și servicii au asigurat o creștere a încasărilor în mărime de 3,1 miliarde de lei, pe când impozitele pe venit au constituit aproximativ 0,9 miliarde de lei din creșterea înregistrată, scrie Bizlaw.

Veniturile colectate din contribuțiile și primele de asigurări obligatorii au crescut cu 16,7% sau cu 1,6 miliarde de lei. Totuși, cea mai mare creștere a fost înregistrată în categoria amenzi și sancțiuni (+99,9%) și din impozitele pe bunurile imobiliar (+44,4%)

Potrivit raportului, în nouă luni ale anului, cheltuielile bugetului public național au crescut cu 11,2% față de perioada similară a anului trecut.