creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Noul record al Fiscului! Denunţuri în valoare de 3,2 miliarde lei

În prima jumătate a acestui an, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a înregistrat un nou record. A remis în adresa organelor de drept 207 de denunţuri, în valoare de circa 3,2 miliarde lei, scrie mold-street.com. 

"În perioada lunii ianuarie – iunie a anului 2017 au fost remise 207 denunțuri în adresa organelor de ocrotire a normelor de drept privind încălcările legislației fiscale constatate de către organele fiscale care conţin elemente constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 244 din Codul penal “Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor”, se arată într-o notă informativă a SFS.

Potrivit Fiscului, "denunțurile către organele de drept au fost perfectate în baza actelor întocmite în urma controalelor fiscale efectuate".

În rezultatul acestor acţiuni s-au calculat suplimentar obligaţii fiscale în sumă de 3.197.592.409 lei, dintre care: impozite și taxe – 1.729.375.920 lei, amenzi și majorări de întârziere 1.468.216.489 lei, scrie mold-street.com.

Cifrele sunt un record.

Or, în tot anul 2016, de către Fisc au fost remise 313 denunțuri în adresa organelor de ocrotire a normelor de drept privind constatarea elementelor constitutive de infracțiune în rezultatelor controalelor fiscale efectuate în cadrul cărora au fost recalculate impozite şi taxe în valoare 1,28 miliarde lei. Adică de circa două ori mai puţin, decât în prima jumătate a acestui an.

Serviciul Fiscal nu oferă alte detalii despre natura încălcărilor comise de contribuabili, care au impus remiterea de denunţuri la poliţie, procuratură, CNA, SIS etc.

Go to top