creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Mold-street: Un nou mega-proiect imobiliar de 3.000 de apartamente în Chișinău pentru angajații MAI

Un complex locativ format din 37 blocuri locative cu 10 etaje și 3.010 apartamente ar putea fi construit în următorii trei ani pe un teren de 7,25 hectare din cartierul Malina Mică.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne vrea să realizeze aici un parteneriat public-privat pentru construcţia unui complex locativ şi a obiectelor de menire socială, cu locuinţe de serviciu pentru funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului, pe câteva terenuri de pe strada Nicolae Testemițeanu, 31.

Din 3.010 de apartamente, circa 380 vor reveni angajaţilor. Acestea au o suprafaţă totală de 7,2477 hectare și se află în administrarea Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Drept argument este folosită necesitatea "asigurării unui nivel de trai decent pentru funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ce va contribui la stoparea fluctuaţiei de cadre și ridicarea nivelului de profesionalizare al acestora", scrie mold-street.com.

"În acest sens, în calitate de partener public, Ministerul Afacerilor Interne a inclus în proiectul actului normativ, respectarea unor standarde înalte de calitate la executarea lucrărilor de construcţie de către partenerul privat ce va fi selectat pentru demararea construirii locuințelor de serviciu".

Instituţia argumentează necesitatea realizării unui astfel de proiect prin faptul că în rezultatul cercetărilor și studiului de fezabilitate efectuat, "s-a stabilit că pe terenul amplasat în mun. Chișinău, str. N. Testemițeanu, 31 (format din câteva terenuri ce urmează a fi comasate) este posibil de proiectat și construit un complex locativ format din 37 blocuri locative cu 10 etaje, precum și realizarea lucrărilor pentru amenajarea teritoriului".

Media

Go to top