creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Instituțiile medicale vor colabora cu mediul de afaceri pentru atragerea investițiilor

Declarația a fost făcută astăzi de către Mircea Buga, consilierul principal în sănătate al Premierului, în cadrul unei reuniuni de experți organizate în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru, transmite Moldpres.

Reuniunea a fost organizată de către Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private cu participarea reprezentanților Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. În cadrul evenimentului, principalul subiect discutat a fost sustenabilitatea și transparența investițiilor în sănătate.

„Investițiile în sănătate reprezintă investiții în viitorul țării. Încrederea cetățenilor în sistemul de sănătate a crescut de trei ori în ultimii ani. În continuare, autoritățile își propun ca serviciile medicale să fie eficientizate prin simplificarea procedurilor. La fel, ne dorim debirocratizarea instituțiilor medicale, iar lupta cu corupția să continue. În acest proces, ne bucură faptul că avem susținerea partenerilor externi, care aprobă ideea că un mediu de afaceri puternic va spori veniturile la bugetul de stat, iar ulterior banii vor fi investiți cu succes în modernizarea serviciilor medicale”, a spus Mircea Buga.

Prezenți la eveniment, experții internaționali au prezentat practicile din sănătate a statelor europene, date privind sistemul de monitorizare a eficienței serviciilor medicale și informații despre prestatorii serviciilor medicale.

La rândul său, secretarul general al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlcă, a specificat că experiența țărilor europene va ajuta Republica Moldova să avanseze în modernizarea serviciilor medicale.

„Ne dorim un sistem medical performant și debirocratizat, astfel încât cetățenii să aibă încredere în sistem și serviciile oferite. Ne dăm seama că putem moderniza serviciile în sănătate prin asigurarea unui echilibru între medicină și mediul de afaceri, fapt care va permite dezvoltarea programelor comune. În viitor, ne vom axa inclusiv pe reforma spitalelor, care urmează a fi transformate și modernizate. În toate acțiunile inițiate așteptăm propunerile, sugestiile și comentariile partenerilor și experților pentru a atinge un rezultat cât mai bun”, a spus Gîlcă.

La eveniment, experții internaționali și cei din Republica Moldova au discutat și despre potențialele acțiuni ce vor asigura transparența și eficacitatea alocării fondurilor în sănătate, promovarea strategiilor și practicilor europene, precum și stabilirea unei platforme de dialog și cooperare a tuturor părților implicate.

Media

Go to top