creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Încă mai stăm cu gazul rușilor: Startul construcției conductei Ungheni-Chișinău se amână; Argumentul lui Gaburici

Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău se pare că se amână din nou. După ce s-a anunțat că va fi dat statrul în luna martie curent, apoi în iunie, ieri ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a anunțat deja că „la sfârșitul verii”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România au fost examinate pe 15 mai, de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită în R. Moldova, notează mold-street.com.

Premierul a remarcat importanța acestor proiecte pentru asigurarea securității energetice şi realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

„Mă bucur să văd evoluția proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău. La sfârșitul verii vom fi deja pe șantier și vom munci”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Acest proiect urmează a fi realizat de compania românească Transgaz, care a privatizat prin intermediul subsidiarei Eurotransgaz, întreprinderea de stat Vestmoldtransgaz”. 

Oficialii s-au referit la cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.


Citește și:


 

 

Go to top