creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Ce au în comun declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Sputnik.ro

Sputnik.ro, site-ul în limba română al propagandei ruse, a prezentat protestele din România drept „o tentativă de lovitură de stat, diaspora fiind paravanul”. Ideea se regăseşte în punctul de vedere transmis de liderul PSD Liviu Dragnea. Acesta a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, despre care a spus care ar reprezenta "un act de subminare a autorității statului".

Totodată, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a condamnat „intervenţia brutală a Jandarmeriei” au fost calificate de sputnik.ro drept „incredibile” sau „acuzaţii halucinante”, scrie www.digi24.ro.

L. Dragnea: Parlamentul nu va îngădui nimănui să răstoarne, prin violență, ordinea în stat

Direcţiile acestui punct de vedere se regăsesc în declaraţiile făcute azi de Liviu Dragnea.

Dragnea consideră că declarația președintelui Iohannis este "practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său", așa cum a mai procedat o dată în acest mandate".

Președintele PSD şi-a exprimat regretul că "o acțiune democratică de protest pașnic" a fost "deturnată și s-a soldat cu numeroși răniți și pagube materiale pentru a servi unor scopuri politice ilegitime".

Liviu Dragnea a susţinut că este inacceptabil ca în fața clădirii Guvernului „grupuri organizate, sprijinite de Opoziție și de însuși președintele țării, să atace ordinea constituțională".

Citește și:

Media

Go to top