creare site-uri la comanda 079953912

Polonia a publicat date despre accidentul aviatic în care a murit președintele Kaczynski

La bordul avionului Tu-154, prăbușit împreună cu președintele polonez Lech Kaczynski în 2010, au avut loc cel puțin trei explozii, a anunțat comisia poloneză de anchetă.

RMF transmite că noua comisie de investigație consideră că în distrugerea aripii versiunea principală o reprezintă cea a exploziilor în interiorul aeronavei, transmite ziarulanational.md.

La concluziile cu privire la cauzele accidentului aviatic a contribuit Frank Taylor, expert internațional în domeniul accidentelor aeriene. El susține că „aripa stângă a aeronavei Tu-154M a fost distrusă ca urmare a exploziei din interior, au existat câteva surse de explozie”.

Taylor a adăugat că, după părerea sa, mesteacănul care se afla în calea avionului, lovit de aripă, „nu a avut niciun efect asupra distrugerii primare a aripii”.

„Concluziile au fost asumate de membrii comisiei de investigație și constituie una dintre concluziile-cheie ale raportului tehnic”, se subliniază în declarația citată de Pagina de Rusia.

Raportul comisiei a fost publicat la scurt timp după schimbarea conducerii ministerului polonez al Apărării: la 9 ianuarie a fost demis Antoni Macierewicz, care a declarat că avionul lui Kaczynski a fost distrus în urma unui atac terorist. Postul de ministru al Apărării a fost ocupat de Mariusz Blaschak, care anterior a ocupat funcția de ministru de Interne.

Accidentul avionului Tu-154 de lângă Smolensk a avut loc la 10 aprilie 2010, în timpul unei aterizări pe aeroportul Smolensk-Severny. În catastrofa au fost ucisi toți cei 96 de oameni aflați la bord, inclusiv președintele Poloniei Lech Kaczynski și soția sa. Delegația de înalți oficiali sosea la evenimentele de comemorare a crimelor de la Katyn.

Ancheta a fost efectuată atât de partea rusă, cât și de cea partea poloneză.

Media