creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

(video) Presa: Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a ajuns în Olanda

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili se află în Olanda după expulzarea sa din Ucraina la începutul acestei săptămâni, a informat miercuri agenţia de ştiri olandeză ANP, potrivit agerpres.ro.

‘Saakaşvili a sosit miercuri în Olanda şi vrea să rămână acolo’, a declarat pentru AFP Oscar Hammerstein, avocatul fostului preşedinte georgian, adăugând că a mers cu clientul său la Biroul de imigraţie din Rotterdam pentru a solicita un permis de şedere.

Ministerul de Externe olandez nu a putut fi contactat pentru a confirma această informaţie, scrie www.paginaderusia.ro.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili este căsătorit cu o olandeză. Devenit unul dintre liderii cei mai vocali ai opoziţiei ucrainene, el a declarat pentru postul de televiziune ucrainean Newsone că în prezent ‘se află sub protecţia poliţiei poloneze’. Saakaşvili a fost reţinut luni de membri ai poliţiei de frontieră puternic înarmaţi în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev şi îmbarcat la bordul unui avion privat cu destinaţia Varşovia.

Saakaşvili susţine că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko este responsabil pentru aceasta şi a anunţat că intenţionează să se întoarcă în Ucraina pentru a continua să participe la demonstraţiile anticorupţie ce îl vizează pe Poroşenko.

Citește și:

Media

Go to top