ModernWeb

Se vor putea transplanta inimi de la porci la oameni, foarte curând. Aceasta este promisiunea unui chirurg renumit, care susține că în acest mod vor putea fi salvați numeroși pacienți.

 

 

Medicul Sir Terence English, consideră că xenotransplantarea – ce presupune schimbul de țesuturi și celule între două specii diferite – ar putea funcționa pentru oameni și porci, transmite medianews.md cu referire la a1.ro.

„Dacă rezultatul xenotransplantării de rinichi de la porcine la oameni este satisfăcător, atunci este foarte posibil ca aceasta să funcționeze, în trei ani, și în cazul pacienților care au nevoie de transplanturi de inimi”, a spus medicul.

Unul dintre foștii lui rezidenți, care a fost prezent atunci când a făcut primul transplant de inimă din Anglia, în 1979, va încerca să realizeze această premieră în medicină.

Fostul lui rezident va încerca, până la sfârșitul acestui an, să înlocuiască un rinichi uman cu unul provenit de la un porc. Profesorul Christopher McGregor consideră că va reuși acest lucru, cu organe provenite de la porci și modificate prin editare genetică.   

Chirurgul pensionat anticipează că activiștii pentru drepturile animalelor se vor împotrivit acestei practice, dar susține că viețile pacienților trebuie să aibă prioritate. 

Rate this item
(0 votes)
Read 46 times
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…