ModernWeb

Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a majorat cheltuielile cu aproape 40% în perioada anilor 2015 – 2018.

 

 

Constatarea se conține într-un raport de audit al Curții de Conturi. În mare parte, creșterea a fost impulsionată de implementarea unui nou sistem de salarizare care a dus la majorarea cu 50% a remunerării personalului, transmite medianews.md cu referire la Agora.md.

Astfel, cheltuielile înregistrate în 2018 au fost de 190 de milioane de lei, fiind în creștere cu 39% față de anul 2015. 

„Creșterea cea mai mare a fost înregistrată în cazul cheltuielilor de personal, iar diferențele au fost generate de implementarea unui nou sistem de salarizare. 

Auditul a evidențiat unele deficiențe sau situații incerte generate atât de imperfecțiunea cadrului de reglementare, cât și de neconformitatea responsabililor, cum ar: procurarea biletelor avia în direcțiile cu escală, stabilirea primelor de performanță și acordarea primelor de personal. 

De asemenea, neîntocmirea rapoartelor de deplasare nu au asigurat menținerea memoriei instituționale în cazul deplasărilor de serviciu”, a subliniat auditorul public principal AL CC, Antonina Caramili.

Reprezentanții Băncii Naționale argumentează majorările salariale prin implementarea unui nou sistem de salarizare bazat pe aceleași principii ca în statele europene.

„BNM stabilește și menține salariul angajaților săi care va menține echitatea internă. Noi am realizat o licitație publică prin care am angajat o companie de consultanță, care a stabilit un nou sistem de salarizare bazat pe valoarea posturilor. 

Fiecare post a fost evaluat din mai multe puncte de vedere. BNM are o activitate unică în Moldova, respectiv este imposibil să compari cu o altă unitate. 

Au fost comparate cu posturi similare din piața de referință, care a fost identificată de consultant reieșind din legea cu privire la BNM. Regulamentul nostru cu privire la salarizare prevede reevaluarea periodică a treptelor de salarizare”, a declarat șefa Departamentului strategie, organizare și resurse umane al BNM, Natalia Zabolotnîi.

 „BNM este o instituție independentă sub aspect financiar și bugetar. Angajații de la BNM nu sunt funcționari publici. Noi nu suntem în drept și nici nu contestăm dreptul BNM să-și stabilească propriul sistem de salarizare. Pe noi ne interesează logica, algoritmul care stă la baza acestui sistem”, a subliniat președintele Curții de Conturi, Marian Lupu.

„Compania care a prestat servicii Băncii Naționale este un lider în domeniu. În foarte multe bănci centrale din Europa este același principiu de salarizare”, a adăugat la rândul său guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

 Cu toate acestea, concluzia generală a auditorilor Curții de Conturi a fost că devizele de cheltuieli și alocațiile pentru investiții au fost executate în conformitate cu normele legale.

„Constatăm că nu au fost stabilite încălcări semnificative. CC a confirmat eforturile BNM de reformare. BNM a urmărit constant asigurarea eficienței. 

A implementat un sistem de remunerarea a angajaților care asigură echitate internă și competitivitate externă. Cu referire raportările de deplasări, banca le-a acceptat și le va implementa”, a menționat guvernatorul Băncii Naționale.

În context, președintele Curții de Conturi a ținut să evidențieze că în raport cu Banca Națională, instituția pe care o conduce este în drept să efectueze doar audit de conformitate.

„Noi nu suntem în drept să facem audit financiar. Nu avem mandat mai larg. Unii confundă lucrurile. Eu văd ca o linie roșie că abateri majore nu au fost depistate. Pe alocuri îmi este incomod că noi constatăm un șir de abateri mărunte, tehnice, dar așa o instituție solidă ca BNM să nu le aibă, cum ar fi rapoarte de deplasare. 

Deseori aceste rapoarte nu vine numai cu conținut informațional, dar și cu propuneri. Voi singuri vă stabiliți sistemul de salarizare, sistemul de premiere, dar trebuie să fie algoritme, să fie criterii. Este o chestie care ține de logică și ordonare”, a conchis Lupu. 

Amintim că în toamna anului 2017, BNM a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Proiectul a fost pus în aplicare cu sprijinul companiei „KORN FERRY-Hay Group”.

Rate this item
(0 votes)
Read 11 times
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…