ModernWeb

Tone de apă se scurg în vânt, în orașul Bucovăț din Strășeni, iar odată cu asta și banii localnicilor.

 

 

Se întâmplă din cauza că pe turnul de apă, care aprovizionează localitatea, au apărut mai multe fisuri, transmite medianews.md cu referire la Protv.md.

Problema există de ani de zile, spun oamenii, iar cei de la primărie nu au găsit încă soluții. Noul edil ales promite că va rezolva situația... după ce îi va fi validat mandatul.

Reporter: „Acest turn este plin cu apă și aprovizionează tot orașul. Din cauza unei fisuri apărute încă acum 7 ani, apa se scurge zi și noapte, spun locanicii. Jetul de apă este destul de puternic, iar jos s-a format o băltoacă.”

Acest bărbat locuiește în apropiere de turnul de apă și afirmă că deseori îi este inundată grădina. 

El afirmă că problema există de mai mulți ani, iar astăzi l-a luat la rost pe unul dintre consilierii de la primărie, care a venit la față locului.

„- Dacă pun un robinet jos și sus sudez toate găurile, apă se ridică cât o să fie presiune, iar mai sus nu se va ridica.

- Trebuie de pus ermetic!

- Dumneavoastră nu spuneți cum trebuie de făcut și ce trebuie, dar faceți!”

Pe de altă parte, Constantin Luchian spune că a încercat să găsească soluții la Consiliul din oraș, însă fără succes.

Constantin Luchian, consilier ales în orașul Bucovăț: „Noi, consilierii, nu am putut să ne implicăm direct, dar sunt oameni care răspund de asta. Le-am explicat cum de rezolvat, însă nu s-a luat nicio măsură pentru că la nimeni nu le pasă.”

Bărbatul afirmă că odată cu apa se scurg și... mulți bani.

Constantin Luchian: „Suma este enormă. În jurul la 100 de mii de lei se varsă pe an în pământ degeaba, am făcut aceste calcule conform consumului de energie electrică și conform consumului, se vede care e diferența și care sunt pierderele, banii sunt puși pe spatele oamenilor să achite.”

Iar alți consilieri ne-au spus că problema nu s-a rezolvat în tot acest timp pentru că nu s-au găsit bani.

Elizaveta Suciu, consilier: „Problema este lipsa finanțelor, lipsa specialiștilor ori nu este înțelegere între consilieri?

- Noi tot timpul am lucrat în bloc n-am făcut asocieri după culoare, dar finanțele bănești au depins de comisia de finanțare, problema este în bani?-Sigur că da!”

Am încercat să vorbim cu fostul primar, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Cel nou ales susține că apa nu curge în fiecare zi, ci periodic și că va găsi soluții imediat ce îi va fi validat mandatul.

Mariana Dimcenco, primar: „Acestă problemă va fi rezolvată în scurt timp, vom găsi o echipa competentă care vor efectua lucrările necesare.”

Rate this item
(0 votes)
Read 11 times
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…