ModernWeb

Luptătorii moldoveni de stil liber şi greco-roman au obţinut patru medalii la Campionatul Mondial Under-23, care s-a încheiat duminică, 3 noiembrie, la Budapesta (Ungaria).

 

 

După ce s-a remarcat, în primul rând, Vadim Saculţan (65 kg) în turneul de lupte libere cu o medalie de bronz, Anastasia Nichita (59 kg) cu argintul cucerit în concursul de lupte feminine, s-au evidenţiat în finalul campionatului Irina Ringaci (62 kg) şi luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic (72 kg), care au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, transmite medianews.md cu referire la Moldpres

Irina Ringaci a repurtat trei victorii. În ultimul meci disputat ea a învins-o cu scorul 12-5 pe Veranika Ivanova din Belarus. Valentin Petic de asemenea a obţinut trei victorii. În meciul decisiv pentru medalia de bronz el l-a întrecut cu scorul 6-3 pe japonezul Nao Kusaka.

Luptătorii de stil liber Gheorghe Pascalov (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg) și Salman Jabrailov (125 kg) au intrat în top-10 în categoriile lor de greutate. „Tradițional, așteptăm medalii de la mai mulți luptători la fiecare campionat”, a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Anastasia Nichita este cea mai bună sportivă moldoveană de stil liber. Ea a cucerit anul curent bronzul la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus), Campionatul European de la București, este multiplă campioană europeană și mondială de cadeți, juniori, tineret. Vadim Saculţan a obținut medalia de bronz a doua oară consecutiv la Mondialele Under-23. Irina Ringaci şi Valentin Petic s-au remarcat în premieră la un asemenea turneu valoros.

Rate this item
(0 votes)
Read 61 times
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…