creare site-uri la comanda 079953912

Harry Potter a învățat limba română

Actor britanic Daniel Jacob Radcliffe, celebru pentru rolul Harry Potter, a fost nevoit să învețe română pentru noul film în care va juca, anunță site-ul știridiaspora.

Actorul îl va interpreta pe exploratorul evreu de origine română Yossi Ghinsberg, despre care lumea a aflat după traumatizanta experiență în jungla amazoniană, în 1981; timp de trei săptămâni a supraviețuit de unul singur, după ce s-a pierdut de prietenii cu care pornise în expediție.

Pentru a interpreta cât mai natural accentul lui Yossi Ghinsberg, Radcliffe a fost obligat să învețe sute de cuvinte în limba română , precum și pronunția corectă, scrie realitatea.net.

"Este o poveste adevărată", le-a declarat Radcliffe jurnaliștilor de la  ABC News. "Acest film este un exemplu pentru unde vă puteți testa limitele".

În ceea ce îl privește pe regizorul Greg McLean, acesta și-a dorit să prezinte în filmul Jungla cât mai multe situații reale din experiența lui Ghinsberg. Astfel, în una din scene, Radcliffe folosește un cuțit pentru a scăpa de un parazit care îi intrase sub pielea capului.