creare site-uri la comanda 079953912

Adele și Ed Sheeran au încasat sume record din drepturile de autor

Adele și Ed Sheeran se numără printre muzicienii britanici care au primit sume record din drepturile de autor anul trecut, potrivit Performing Right Society (PRS) care a plătit membrilor săi 605 milioane de lire sterline în 2017.

Potrivit datelor publicate de PRS, societatea care se ocupă de reprezentarea muzicienilor, suma distribuită membrilor săi anul trecut a crescut cu 77,5 milioane de lire, echivalentul unei creșteri de 14,7% față de 2016.

Suma a crescut datorită turneelor efectuate de cei doi cântăreți, dar și datorită grupului Litte Mix, o trupă de fete cu unele dintre cele mai mari încasări din istorie, arată societatea pentru drepturile de autor, scrie www.libertatea.ro.

În total, PRS a înregistrat anul trecut 6,6 trilioane de activități muzicale – descărcări, vizionări în timp real, transmisiuni în direct, spectacole în mediul online, transmisiuni de televiziune sau de radio ale cântecelor sau aranjamentelor muzicare -, cu 53% mai multe decât în 2016.

Acest lucru înseamnă că organizația a colectat venituri record, de peste 717 milioane de lire sterline, în creștere cu 12,7% față de 2017.

”Mai sunt încă multe lucruri de făcut şi este important să continuăm să facem progrese pentru a ne asigura că membrii noştri primesc plata corectă a muncii lor pe platformele digitale”, a declarat directorul departamentului muzical al PRS, Robert Ashcroft.

Peste 130.000 de muzicieni, compozitori și editori muzicai din Marea Britanie sunt reprezentanți de PRS.

Organizația arată că veniturile internaționale au generat 261,4 de lire sterline anul trecut, ceea ce reprezintă un nou record. Creșterea se datorează succesului mai multor turnee înterprinse de unii dintre membrii săi.

Media

Go to top