creare site-uri la comanda 079953912

Politic

Politic (575)

Președintele Igor Dodon nu exclude faptul că ar putea fi primul pe lista electorală a Partidului Socialiștilor la alegerile parlamentare de anul curent.

Partidul Liberal vrea ca Republica Moldova să renunțe la acordul de constituire a Comunității Statelor Independente, din care face parte din 1994. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament și urmează să fie examinat astăzi la Comisia politică externă şi integrare europeană.

Republica Moldova a fost numită "parțial liberă" și a obținut un scor total de 61/100, în care 100 este indicatorul maxim al libertății, potrivit organizației Freedom House, care analizează libertatea și democrația din toate țările lumii.

Președintele Igor Dodon nu are încredere în justiția din Federația Rusă. El a declarat că i se pare „straniu” dosarul intentat la Moscova oligarhului Vladimir Plahotniuc, care este acuzat de tentativă de dublu asasinat.

Consilierul formațiunii „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal din Bălți, Tatiana Veselovskaia, nu va participa la ședința de vineri, unde se va lua decizia finală privind referendumul de demitere a lui Renato Usatîi.unimedia.info.

Reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului au fost invitați să ia parte la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a discuta aspectele politice ale procesului de reglementare transnistreană cu membrii organizațiilor internaționale și ai societății civile, scrie MoldNova.

„Plahotniuc are (avea) nevoie de Dodon pentru a-şi justifica pretenţia de „redută“ în calea unei invazii ruseşti”, scrie comentatorul politic Vitalie Ciobanu pentru Revista 22.

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursul în anulare depus de procurori în cazul ex-deputatei Valentina Cuşnir care a declarat că a fost bătută în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, în centrul capitalei, transmite anticoruptie.md.

După ce regimul cleptocratic şi penal a izgonit din ţară, unul câte unul, peste un milion de cetăţeni, am ajuns ca în Republica Moldova să avem în calitate de deţinuţi politici şi aleşi locali, care cer deschis azil politic în statele europene, comentează liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ultimele acțiuni ale guvernării în raport cu opoziția.independent.md.

Page 1 of 45