creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Argumentele lui Voronin pentru menținerea limbii moldovenești în Constituție

Partidul Comuniștilor, printr-o declarație de presă a formațiunii, s-a declarat împotriva introducerii limbii române în articolul 13 din Constituție.

 

Cele trei motive lui Voronin pentru menținere limbii „moldovenești” în Constituție sunt „1. Istoria 2. Perioada sovietivă 3. Perioada actuală”. Mai mult, Voronin a asigurat reporterul Agora că și ceilalți membri ai fracțiunii gândesc la fel, afirmație aprobată subtil de către Inna Șupac, președintele fracțiunii PCRM din Parlament.

Amintim că Partidul Comuniștilor a condamnat decizia Curții Constituționale (CC) prin care a declarat limba română drept oficială în Republica Moldova, afirmând că poziția PCRM este de păstare a actualei formulări din Legea Supremă, și anume de „limbă moldovenească”. „Oamenii cu cetățenia statului vecin nu au dreptul de a lua hotărâri în locul poporului moldovenesc”, au spus comuniștii, cerând demisia magistraților Curții.

„Decizia CC nu comportă un caracter istoric, reprezentând o palmă dată cetățenilor R. Moldova și contribuind la dezbinarea societății. Decizia încalcă principiile democratice. Dreptul de a lua astfel de decizii aparține doar poporului, care și-l poate exercita prin referendum”, a declarat Șupac

Go to top