creare site-uri la comanda 079953912

PD, despre informațiile făcute publice de postul Jurnal TV: O manipulare crasă

În urma acuzațiilor postate de postul de televiziune Jurnal TV, Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă totalul dezacord faţă de cei care apelează la astfel de instrumente murdare de luptă, fie că vorbim de încălcarea dreptului la viaţă privată a unei persoane, campanii de manipulare sau alte asemenea acţiuni.

„Considerăm că prin astfel de acţiuni toată lumea are de pierdut - atât autorii, cât şi victimele campaniilor de denigrare, dar şi opinia publică, obligată să asiste la aceste momente inacceptabile”, se arată într-un comunicat de presă. 

PDM face un apel la instituţiile media să evalueze cât mai corect scopul şi natura unor astfel de campanii murdare şi să se abţină de la difuzarea lor. De asemenea, cere CCA-ului să intervină cu mijloacele legale de care dispune pentru ca spaţiul audio-vizual să nu fie contaminat cu astfel de campanii de denigrare.

În opinia PD-ului, „cel mai bun răspuns pe care societatea ar putea să-l dea celor care apelează la astfel de metode murdare este o ignorare totală a informaţiilor pe care aceştia le plasează în spaţiul public - un semnal clar că astfel de campanii nu îşi ating ţinta şi o atitudine prin care să descurajeze apariţia de noi astfel de situaţii inacceptabile”, se mai arată în comunicat. 

MediaNews precizează că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în România! Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti a deschis dosar penal, în care este vizat şeful PD, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. 

Jurnal TV a intrat în posesia unei ordonanţe în acest sens, care a fost făcută publică în cadrul unei ediţii speciale a Cabinetului din Umbră.

Ordonanţa este semnată pe 17 aprilie de procurorul român Raluca Negulescu, care a dispus începerea urmăririi penale în urma unei sesizări depuse de Veaceslav Platon la 3 august 2016. „În plângerea penală sunt vizate mai multe personaje din anturajul lui Plahotniuc: Candu, Iaralov şi alţii din gaşca lor”, a menţionat jurnalistul Val Butnaru.