creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Alexandru Tănase: Am acceptat funcția fiindcă nu sunt de acord cu multe lucruri din sector

Noul ministru al justiției, Alexandru Tănase, spune că a acceptat propunerea de a ocupa funcția deoarece nu este de acord cu foarte multe lucruri în acest sector și crede că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate pentru a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil.

Avocatul, fostul judecător și președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase a revenit în funcția de ministru al justiției, funcție pe care a mai deținut-o între septembrie 2009 și mai 2011, transmite IPN.

În această perioadă, a inițiat reforma justiției, promovând schimbarea statutului specialiștilor din domeniul avocaturii, notariatului, executărilor judecătorești, aceștia devenind liberi profesioniști. O altă modificare ține de lichidarea structurilor instanțelor de judecată specializate economice și militare. De asemenea, a fost sporit gradul de responsabilitate al judecătorilor, se mai spune în comunicatul de presă emis de minister.

Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneția din iunie 2017. El și-a încheiat mandatul de președinte al Curții Constituționale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunțat la funcția de ministru al justiției.

Citește și:

Media

Go to top