creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Voronin, pregătit să candideze „în orice circumscripţie”, dacă aşa va decide partidul

Particul Comuniştilor ar putea câștiga viitoarele alegeri parlamentare și reveni la guvernare. Cel puţin asta susţine președintele PCRM, Vladimir Voronin, care nu exclude că personal ar putea să candideze și la una dintre circumscripțiile uninominale, dacă așa se va decide în cadrul partidului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ca variantă pentru mine, eu sunt gata să candidez în orice circumscripție”, a declarat liderul comuniștilor.

Actualul prag de accedere în Parlament, care constituie 6% din voturi, nu este mare pentru Partidul Comuniștilor. Potrivit lui Vladimir Voronin, problema constă în faptul că din circumscripțiile uninominale ar putea ajunge în legislativ persoane care au fost votate doar de o mie de alegători. Mai mult, el susține că PCRM ar putea câștiga alegerile și ar putea reveni la guvernare.

Referindu-se la următoarea campanie electorală și la scrutin, Vladimir Voronin susține că se vor face foarte multe falsificări, iar votul alegătorului va fi foarte scump. „Deja falsificările se încep a face. Deja se pregătesc, deja noi vedem ceva mișcări”, afirmă liderul PSRM.

Președintele comuniștilor este de părere că de pe urma sistemului electoral mixt, Republica Moldova a avut doar de pierdut.

Citește și:

Media

Go to top