creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Cum e văzut interviul cu Vlad Plahotniuc în SUA

Un document făcut public în Statele Unite relevă că firma Cogent Strategies LLS, serviciile căreia sunt plătite de Partidul Democrat, distribuie în SUA sintezele a 11 articole din presa moldovenească și cea internațională, care ar demonstra cum coaliția de la guvernare de la Chișinău luptă cu propaganda rusească.

Alegerile ca oportunitate de a cimenta orientarea vestică a Moldovei

Newsletterul datat cu 7 februarie 2018, este însoțit și de un mesaj al președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, în care acesta alături de felicitarea de La Mulți Ani!, le amintește celor cărora este adresat mesajul că noul an este unul foarte important pentru că vor avea loc alegeri parlamentare.

"Acest test politic este o oportunitate de a cimenta orientarea vestică a Moldovei şi de a implementa reformele economice", scrie în mesajul liderului democrat.

Totodată Plahotniuc afirmă că "Rusia deja depune eforturi legate de influențarea alegerilor, iar noi luptăm împotriva lor", scrie mold-street.com.

În acest sens el recomandă ca destinatarii să citească sintezele a 11 articole din presă care ar arăta elocvent cum PDM şi coaliţia de la guvernare luptă cu propaganda rusească. Articolul de început este de fapt interviul dat de Plahotniuc portalului deschide.md.

Lobby pentru o întrevedere cu senatorul Ron Johnson

Un alt document făcut public, este o scrisoare semnată de Todd Webster, senior Vice President al Cornerstone Government Affairs, o altă companie de lobby angajată de PDM. Aceasta este adresată dnei Jennifer E O'Neil, Director pentru planificare în cabinetului senatorul de Wisconsin, Ron Johnson.

În mesaj şeful de la compania de lobby solicită organizarea unei întrevederi a senatorului cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care s-a aflat în vizită în SUA în perioada 31 ianuarie-2 februarie 2018.

Mesajul este însoţit de biografia ministrului. Scopul acestei întrevederi este de a discuta relaţiile bilaterale dintre Moldova şi SUA, reformele gândite de coaliţia de guvernare pentru apropierea de West. Guvernul moldovean provestic a adoptat mai multe decizii importante şi depune eforturi de a duce Moldova mai aproape de UE şi SUA.

Autorul mesajului pomeneşte de reformele iniţiate de coaliţia de guvernare în administraţie, sectorul bancar, agricultură etc, dar şi lupta cu corupţia. La fel se menţionează despre cum Moldova combate şi interferenţele Rusiei pe întreg teritoriul său, dar şi faptul că Rusia ar avea circa 10.000 de militari, plasaţi în regiunea transnistreană.

Din documente nu este clar dacă s-a reuşit organizarea întrevederii, dar se pare că aceasta nu a avut loc, dacă în comunicatele de presă ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene nu este nici o menţiune.

De notat că în ultimii doi ani, PDM a semnat contracte de lobby cu patru companii, iar cheltuielile se ridică la peste un milion de dolari.

Citește și:

Media

Go to top