creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

(foto) Comuna Băcioi, a 21-a localitate care a semnat Declarația de Unire

Suburbia Capitalei, comunca Băcioi din municipiul Chișinău, a votat Declarația simbolică de Unire cu România. Despre acest lucru a scris primarul localității, Vitalie Șalari, pe contul său de Facebook.

„Prin această Declarație condamnăm vehement Pactul criminal sovieto-nazist Ribbentrop-Molotov, prin care s-a produs odiosul rapt al Basarabiei și consecințele ocupației comuniste: deportări în masă a locuitorilor pașnici, foamete organizată, condamnări nejustificate la moarte, genocid și umilire oribilă a băștinașilor”, scrie primarul Șalari, citează Agora.

„Prin această Declarație relevăm dorința și voința noastră de a apropia ziua revenirii la normalitate prin Reunirea cu Țara -Mamă România”.

Potrivit edilului local, semnatari ai declarației sunt Primarul comunei Băcioi, Viceprimarul, Secretarul interimar al Consiliului Local și 14 consilieri din cei 23 aleși.

„Lista rămâne în continuare deschisă și pentru cei 9 consilieri care încă nu au reușit sau nu au dorit să semneze”, a adăugat primarul.

Citește și:

Media

Go to top