creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

„Sfântul Iurie Leancă” și tupeul de politician: Liderul PPEM cere să nu mai fie criticat în presă și oferă lecții jurnaliștilor

Foto: moldova.org Foto: moldova.org

Liderul PPEM, Iurie Leancă, cere mai multor instituții media să informeze corect și să nu îl mai critice pentru unele acțiuni, care, potrivit acestuia, ar fi corecte.

Fostul premier a lansat un apel în adresa jurnaliștilor de la televiziune Jurnal TV, TV8 și portalului de știri Unimedia, îndemnându-i să aibă o atitudine corectă în raport cu informațiile prezentate.

Leancă acuză jurnaliștii de o manieră denigratoare în care este prezentat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și președintele PPEM, Iurie Leancă.

Reprezentanții PPEM vin chiar și cu o serie de sugestii pentru jurnaliști, care să-i ajute în acest demers, enumerând mai multe formulări de alternativă în procesul de redactare a backgroundului informațional.

 Într-un comunicat din partea PPEM, serviciul de presă al PPEM aduce aminte despre acțiunile „benefice” care au fost făcute de Leancă.

„Menționăm că Iurie Leancă s-a aflat în fruntea Guvernului atunci când țara noastră a obținut regimul liberalizat de vize și a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, la insistența lui Iurie Leancă și prin sprijinul omologului său român, Victor Ponta, în Republica Moldova au fost renovate peste 800 de grădinițe, dar și edificii culturale precum Muzeul Național de Artă sau Sala cu Orgă.

Iurie Leancă este primul Ambasador al Republicii Moldova cu misiuni speciale pentru integrare europeană, promovând pentru prima dată acest concept de modernizare în 1997-1998.

În perioada în care Iurie Leancă se afla la cârma Guvernului a demarat construcția Gazoductului Iași-Chișinău, care va securiza energetic Republica Moldova, au fost dotate cu unități de transport peste 100 de școli și 164 de sectoare de poliție. Sute de kilometri de drum, printre care drumurile naționale R3 și Sărăteni-Soroca au fost raliate la standarde europene de circulație.

În timpul mandatului lui Iurie Leancă în Republica Moldova a fost lansat Proiectul Național SMURD, iar în domeniul agriculturii - principala ramură a economiei naționale - au fost lansate sau se aflau în derulare 12 proiecte în valoare de peste 9 miliarde de lei.

Tot în mandatul lui Iurie Leancă Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au fost dotate cu echipament modern în valoare de 23 de milioane USD”, se arată în comunicat.

Go to top