creare site-uri la comanda 079953912

PD-ul își asumă laude din banii statului: La Stăuceni urmează să fie construit un centru sportiv

Partidul Democrat lansează un nou proiect infrastructural. Este vorba de proiectul „Chișinău Arena” – un complex sportiv cu o capacitate cuprinsă între trei și cinci mii de oameni.

„Am onoarea să vă prezint un proiect la care se lucrează deja de o vreme. Cu regret în 26 de ani de independență și de existență a statului Republica Moldova, noi nu am avut ocazia și nici contextul să dezvoltăm un proiect de o importanță națională care să aducă beneficii societății în întregime, un proiect de infrastructură măreț care, în mod special, să se refere la infrastructura culturală și sportivă”, a declarat speakerul Andrian Candu în cadrul briefingului săptămânal de presă al Partidului Democrat. 

Potrivit lui Candu, proiectul presupune construcția unei arene funcționale cu o capacitate cuprinsă între 3 și 5 mii de oameni. Arena va putea găzdui diverse evenimente, cum ar fi cele sportive, congrese, concerte.

Pentru construcția acestuia, sunt necesare 50 de mln de euro, iar contribuția statului în acest proiect va fi de 100 milioane de lei, restul banilor vor fi oferiți de către investitor.

Construcţia va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, municipiul Chișinău.

Go to top