creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Moldova, în gura presei din Marea Britanie din cauza sistemului mixt și a corupției: „Rezolvați problema sau cele 100 de mil. vor rămâne blocate”

Moldova, în gura presei din Marea Britanie din cauza sistemului mixt și a corupției: „Rezolvați problema sau cele 100 de mil. vor rămâne blocate” sursa: moldova24.info

Guvernarea de la Chișinău este din nou în gura presei străine. De data aceasta publicația britanică The Guardian critică Guvernul Republicii Moldova pentru că nu a îndeplinit condițiile Comisiei de la Veneția.

Jurnaliștii de la The Guardian scriu că Moldova ar putea să nu aibă parte de finanțarea de 100 de milioane din partea UE, dacă vor continua să ignore recomandările europene. „Moldova a fost avertizată că fondurile europene vor rămâne blocate până când parlamentarii nu vor revizui schimbarea sistemului de vot și vor anihila corupția”, se arată în articol. 

The Guardian scrie despre raportul de luna trecută al Comisiei Europene în care UE își arată dezacordul de modificarea legislației electorale, întrucât aleșii din circumscripții vor putea fi cumpărați de unii afaceriști, care sunt implicați în politică. Mai mult, publicația britanică subliniază faptul că prin sistemul mixt procesul electoral ar putea fi influențați de persoanele bogate, care își urmăresc interesele sale.

În articol se menționează și despre furtul miliardului, care ar fost scos din băncile din Moldova, iar deputatul european, Siegfried Mureșan a exprimat faptul că UE este îngrijorată de investigația în curs în acest dosar.

MediaNews amintește că o delegație a Comisiei pentru Buget și Finanțe a UE a făcut o vizită în Republica Moldova pentru a evalua nivelul de realizare a reformelor și utilizare a sprijinului financiar al UE.

 

Go to top