creare site-uri la comanda 079953912

Religie

Religie (10)

În inima celui blând se odihnește înțelepciunea, iar sufletul celui ostenitor este scaunul nepătimiții. Lucrătorii cei răi își vor lua plată rea, iar lucrătorilor celor buni li se va răsplăti cu plată bună. Cel ce întinde lațul altuia, în laț va cădea și el. Mai bun este un țăran blând decât un oștean iute și mânios. Iuțimea pierde cunoștința, iar îndelungă răbdarea o adună pe ea.

 

Cea mai veche eclipsă solară înregistrată vreodată a fost în vremea faraonilor egipteni. Acum știm și anul aproximativ.

Foarte mulți urmăritori ai videoblogului îmi scriu în privat și cer să mă expun asupra anumitor teme pe care-i interesează. Am decis să le iau pe rând. Așadar, tema pe care o voi aborda azi este: veniturile și afacerile mănăstirești din Moldova.

De hramul Chi;in[ului, la Catedrala mitropolitană către Hramul Capitalei – Acoperământul Maicii Domnului, vor fi aduse spre închinare mari sfințenii ale Bisericii Ortodoxe: părticele din veșmântul Maicii Domnului, o pietricică din Mormântul Maicii Domnului și un chivot cu moaștele Sfinților mucenici Ciprian și Iustina.

Preotul bisericii din satul Mihuleni, raionul Șoldănești, parohul Ioan Graur, a anulat toate taxele bisericești. „Acest fapt trebuie urmat de toți preoții din țară”, consideră el, scrie regional.md.

În zilele de 16 şi 17 septembrie ţara noastră a găzduit prima ediţie a Turneului internaţional ortodox la fotbal “Cupa Sf. Binecredinciosului Cneaz Vladimir”. 

Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. (Mt. 22,37-39).

În predica s-a de duminică, preotul Maxim Melinte vorbește despre haina creștinului, despre ceea ce reprezintă aceasta. „La botez toți ne îmbrăcăm într-o haină a creștinismului și noi toți suntem purtători de lumină”.

În ajunul sărbătorii Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), Mănăstirea de călugări cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni şi-a lansat pagina oficială în internet: http://manastirecapriana.md/

publicitate