creare site-uri la comanda 079953912

Patriarhia Română reacţionează după controversele privind înmormântarea pe întuneric a Regelui Mihai

Informaţia că Regele Mihai va fi înmormântat noaptea a dus la multe controverse, însă Patriarhia Română spune că ora înaintată la care va fi îngropat fostul suveran este "o dezbatere absurdă".

Vasile Banescu, purătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut o serie de precizări, apreciind că dezbaterea apărută cu privire la ora înaintată la care va fi îngropat fostul suveran este "o dezbatere absurda", conform ziare.com.

"Nu are nicio legătură ora cu înmormântarea. Nu contravine cu absolut nimic tradiției creștine și ortodoxe! Nu este o premieră, va dați seama că se face în contextul posibilului (înmormântarea, n.red.) Nu se poate ajunge mai devreme de ora respectivă şi este o decizie a Casei Regale, nu a Bisericii", ne-a declarat acesta.

Întrebat dacă Patriarhia Română a fost consultată de Casă Regală cu privire la programul funeraliilor, purtătorul de cuvânt a subliniat că "nu se pune problema unei consultări, pentru că nu intervine niciun fel de contradicţie".

"Biserica Ortodoxă nu are nimic împotriva acestui moment ales spre seară. Constrângerea faptelor contribuie la asta, dar nu e niciun fel de problemă", a conchis Vasile Banescu.

Media