creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Campanie de Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului a creat 15 carduri cu mesaje de încurajare care vor fi publicate pe pagina web: pentruviata.md, de unde toți cei solidari cauzei le vor putea prelua și distribui pe rețelele de socializare în semn de solidaritate, cu hastagul #pauza pentru viață.

Tot pe 10 septembrie, în Grădina Publică, începând cu ora 11.00 până la 19.00, se va organiza un eveniment tematic, transmite IPN.

„Campania este inspirată din istoriile triste despre suicid, unele istorii foarte răsunătoare, care au arătat că pe rețelele de socializare persoanele care s-au gândit la suicid au manifestat voalat nevoia de ajutor. Noi însă, am trecut pe lângă această nevoie de ajutor fără să ne dăm seama că era un strigăt al acestor persoane”, a spus Liuba Ceban, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, într-o conferință de presă. Ea mai spune că există semne pe care le pot manifesta persoanele care trec prin crize pe rețelele de socializare, și anume: schimbarea pozei de profil pe o imagine foarte neclară, schimbarea numelui cu un titlu de genul „vreau să dispar”, descrierea stării cu cuvinte sumbre etc. Liuba Ceban spune că pe parcursul ultimilor ani tot mai multe persoane înțeleg că este mai important să prevină o tragedie decât să ia poziție când se întâmplă un lucru trist.

Interpreta Stela Boțan spune că a trăit și ea momente post-suicidere a unei persoane cunoscute. „Când cunoști o persoană cu tendințe suicidale nu trebuie doar să te prefaci că-l înțelegi, trebuie să faci o pauză și să treci durerea lui prin tine pentru a-l putea ajuta. Iubirea este o soluție, iar frica este un catalizator. Este crucial de a manifesta empatie pentru acești oameni”, spune interpreta.

Potrivit datelor prezentate la conferință, zilnic o persoană sau două mor prin suicid, iar alte 20 fac tentative. Din 2012, Linia Verde – 060806623 a susținut emoțional peste 3.000 de persoane care au trecut prin situații de criză, adolescenți și persoane adulte.

Citește și:

Media

Go to top