creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Când va decide Curtea Supremă soarta omului de afaceri Veaceslav Platon

Dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon a ajuns la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Instanța a dispus să examineze admisibilitatea recursului depus de avocații acestuia la data de 14 noiembrie 2018, la aproape un an de la pronunțarea hotărârii Curții de Apel Chișinău pe marginea acestui caz, transmite Ziarul de Gardă.

Magistrații Vladimir Timofti, Nadejda Toma, Victor Boico vor examina admisibilitatea recursurilor depuse de avocații lui Platon, dar și cele depuse de procurorul Andrei Băeșu sau reprezentantul Băncii de Economii a Moldovei.

Dacă instanța supremă va decide că recursurile sunt admisibile, atunci va programa o nouă ședință pentru a le examina. Dacă instanța va considera recursurile inadmisibile, condamnarea lui Veaceslav Platon la 18 ani de închisoare în dosarul fraudelor din sistemul bancar va fi definitivă și irevocabilă.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Mai târziu, Platon a fost condamnat la încă 12 ani de inchisoare. Sentința a fost pronunțata de Judecătoria Centru în decembrie 2017.

Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august 2016.

Citește și:

Go to top