creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Cine e magistratul de la Judecătoria Chișinău care a demisionat

Tânăra magistrată demisionează la doar un an și jumătate după ce a fost numită în funcție.

Victoria Sanduța nu a răspuns deocamdată la solicitarea BizLaw de a comenta motivul plecării sale, dar anterior a declarat într-un interviu că nu ar accepta niciodată ca cineva să se implice cineva în activitatea sa.

„Nimeni nu a încercat, pentru că toată lumea mă știe așa cum mă vedeți dumneavoastră. Sunt foarte principială. Dacă ar fi încercat, cu siguranță nu aș fi lăsat lucrurile așa. Să fii independent trebuie să ai curaj, ori judecătorul și sentimentul de frică sunt incompatibile. Dacă ție îți este frică să te duci să spui, dacă ție îți este frică să faci, dacă ție îți este frică să iei o hotărâre în care sunt interese foarte mari, dar tu vezi că legea îți dictează să iei o anumită hotărâre, pleacă din funcția de judecător. Nu ești judecător. Magistratul nu este compatibil cu sentimentul de frică”, spunea judecătoarea în urmă cu câteva luni.

Victoria Sanduța are 31 de ani, iar înainte de a ajunge judecătoare a fost avocată. Ea a absolvit Institutul Național al Justiției în anul 2016, fiind lider de promoție cu media generală 9,58.

„Am devenit avocat și am activat cinci ani, dar atunci erau situații în care eram dezamăgită de hotărârile instanțelor de judecată și mă gândeam că totuși avocatul nu poate să facă dreptate, deoarece el poate doar să expună faptele și să prezinte probele, însă judecătorul este cel care ia decizia finală. Și ca să nu fiu învinuită mai târziu că de ce am spus că justiția nu este corectă, am hotărât să fiu eu cea care ia decizia finală, să fiu eu cea care aplică legea așa cum vreau să o facă ceilalți”, a declarat anterior judecătoarea.

Citește și:

Media

Go to top