creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

„Finita la Commedia”: Parlamentul a decis soarta magazinelor Duty-Free ale lui Ilan Shor

Parlamentul închide robinetul magazinelor Duty-Free a lui Ilan Shor. În vederea executării angajamentelor prevăzute la Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, magazine care activează în regim duty-free li se vor anula facilitățile fiscale.

O modificare în acest sens la Proiectul de lege la Politica Bugetar Fiscal-Vamală a fost votată în prima lectură, astăzi, la ședința Parlamentului.

Potrivit documentului, până la expirarea licenței, se propune eliminarea treptată a facilităților fiscale şi vamale acordate magazinelor ce activează în regim duty-free. Concomitent, măsura dată vine întru executarea recomandărilor EUBAM, UE şi a Băncii Mondiale.

În același timp, până la expirarea licenței se propune anularea facilităților fiscale şi vamale pentru magazinele ce activează în regim Duty-Free aflate pe teritoriul țării sau la intrarea în ţară (Aeroport, Leuşeni, Criva, Chişinău). Aceste magazine având posibilitatea să activeze în regim general cu achitarea tuturor drepturilor de import, scrie unimedia.info.

Tot odată, la data aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană se propune anularea facilităţilor fiscale şi vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free către ieşirea din ţară la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, precum şi celelalte aflate în regiunea transnistreană.

În proiect se precizează că termenul de tranziție are drept scop evitarea unor potențiale riscuri privind atragerea Republicii Moldova în anumite procese judiciare privind reparația prejudiciului cauzat.

Go to top