creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Dodon, despre istoria pe care o învață copiii săi: După alegerile parlamentare de anul viitor, va fi Istoria Moldovei

După lansarea filmului „Istoria Moldovei", Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, Istoria Românilor va fi schimbată în cea a Moldovei.

 

Președintele mai spune că filmul prezentat ieri va fi distribuit în fiecare casă din țară. Totuși, șeful statului a evitat să vorbească despre cheltuieli, scrie protv.md.

Igor Dodon, Președintele RM: „Va fi un pas important ca noi să conștientizăm că avem cu ce ne mândri. Avem istoria noastră.

Nu a fost cheltuit niciun leu din banii publici. Când o să finalizăm episodul trei, o să venim cu un bilanț. E din contul partenerilor, îmi pun ca scop ca acest film să ajungă în casele fiecărui cetățean, începând cu februarie, vom avea o campanie, vom organiza ca acest film să fie prezentat în toate centrele de cultură raioanale și distribuit în fiecare gospodărie. Ar fi bine sa fie prezentat la televiziunea națională și în toate școlile, înțeleg că vom avea obstacole.

- Copiii dvs. ce istorie învață la Prometeu?

- Până când toți, cu regret și temporar, încă mai învață istoria altui stat. Imediat după alegerile parlamentare de anul viitor, va fi Istoria Moldovei, vă promit".

Lansarea primului episod al filmului „Istoria Moldovei" a avut loc aseară într-o sală de cinema din Chișinău. Întâmplător sau nu, lansarea a avut loc în ziua în care Igor Dodon a împlinit un an de când a fost ales președinte. 

Filmul „Istoria Moldovei" va avea trei episoade.

Go to top