creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Omorul copilului de 7 ani din Telenești: Cum ar fi vrut tatăl adolescentului să scape de cadavru și ce legătură ar avea acesta cu poliția

Detalii șocante în cazul crimei din satul Verejeni, unde un copil de 7 ani a fost omorât de către prietenul său de 14 ani. Potrivit unor surse, tatăl suspectului și ginerele acesta ar fi încercat să scape de cadavru, punându-l într-un sac, însă nu a putut să iasă din sat.

Jurnalista Nelly Sambris, care citează unii săteni din localitate, spune că în momentul dispariției copilului de 7 ani, împușcat și aruncat în fântână, rudele ar fi știut că el își ceruse voie să meargă la acest vecin, de aceea primul lucru a fost să meargă să-l caute acolo. Tatăl adolescentului, care l-a împușcat, ar fi spus că acesta a mers acasă și el, împreuna cu feciorul sau, l-ar fi petrecut până la poartă.

Reportera mai spune că între timp, zeci de oameni au ieșit să-l caute pe copilul dispărut, satul „fierbea”, mașini în coloana făceau înconjurul satului, copii cu părinți, adolescenți înarmați cu lanterne, chiar și un sătean invalid, fără un picior, a ieșit cu mașina la căutări. Aceștia l-au căutat în cele mai inaccesibile locuri, inclusiv, un agent economic a deschis depozitul sau cu saci cu cereale pentru a fi continuate căutările.

Zădărniciți de căutările fără succes, rudele și părinții au mers, din nou, la casa suspectului. Acesta le-ar fi arătat toate camerele, înafara de una, pe care o ținea încuiata și la care spunea ca nu are cheie, că nu umbla în ea. Văzând că insistențele rudelor nu scad, tatăl adolescentului ar fi chemat politia, spunând ca-i este traumatizat copilul, că nu au dovezi și niciun drept să intre la el în ogradă.

Sătenii i-a mai declarat jurnalistei că cuprinse de bănuială, rudele nu au cedat, au continuat urmărirea, pândindu-i. Peste câteva ore, unchiul copilului ucis a observat de la distanță de la care urmarea, cum tatăl adolescentului împreuna cu ginerele său au scos și au pus un sac în portbagajul mașinii de la poartă. Aceștia intenționau să scape de cadavru, dar au observat că au urmăritori. Ore întregi, spun martorii, criminalul s-a plimbat prin sat cu mașina cu luminile stinse, unchiul băiatului l-a urmărit, la fel cu luminile deconectate. Observând că are coadă, tatăl adolescentului nu a putut ieși din sat, astfel după ce spre dimineața sătenii și rudele copilului au mers pe la casele lor, temându-se să nu fie urmărit, acesta a hotărât să scape de cadavru, aruncându-l în fântâna din mahala.

Unchiul băiatului ar fi auzit sunetul de la capacul fântânii, dar când a ieșit în drum nu a găsit pe nimeni, a luat imediat mașina și a mers la politie cu bănuiala că copilul a fost aruncat în fântâna. Peste câteva ore a început operațiunea.

Din surse se spune că tatăl adolescentului care l-a împușcat pe copilul de 7 ani ar fi omorât în bătaie și el în tinerețea sa un om și a scăpat basma curată. De atunci, spun sătenii, omul are ușile deschise la poliția raională și chiar le „rezolvă" și altora „neînțelegerile" cu oamenii legii. Din acest motiv, atunci când au aflat despre crima odioasă, aceștia și-au pierdut speranța că ucigașii vor fi trași la răspundere.

Copilul a fost găsit rapid datorita spiritului civic al sătenilor. Mașina nu a fost luată pentru percheziții, mai mult, tatăl adolescentului ar fi dat indicații de după gratii ca aceasta să fie dusa undeva mai departe.

De asemenea, bunicul adolescentului ar fi mers a doua zi la punctul medical din sat să ceară de la medicul de familie certificat că nepotul său nu este sănătos mintal.

Poliția nu a venit cu o reacție la cele menționate de consăteni.

Citește și: Omorul copilului de 7 ani din Telenești: Adolescentul și tatăl său, eliberați din arest preventiv; Care sunt declarațiile procurorilor

Go to top