creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Omorul copilului de 7 ani din Telenești: Adolescentul și tatăl său, eliberați din arest preventiv; Care sunt declarațiile procurorilor

Cazul omorului minorului de 7 ani ia amploare. Astăzi a fost eliberat adolescentul de 14 ani și tatăl acestuia, căruia Judecătoria Telenești l-a trecut în arest judiciar cu interdicția de a părăsi țară.

Contactat telefonic de reporterul MediaNews, procurorul șef al Procuraturii Telenești, Vasile Ciubotaru, a declarat că acuzatorii au cerut prelungirea mandatului de arestare pentru 30 de zile, însă magistrații au refuzat. Ciubotaru a spus că nu este de acord cu această hotărâre și că va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Acuzatorii spun că în acest caz iau în calcul toate ipotezele, chiar și aceea că precum tatăl minorului ar fi încercat să scape de cadavru.

În același timp, procurorii afirmă că mașina familiei a fost confiscată pentru cercetări. De asemenea, sunt și alți suspecți, cum ar fi ginerele bărbatului, care ar fi participat și el la acoperirea urmelor.

MediaNews amintește că potrivit unor surse, tatăl suspectului și ginerele acesta ar fi încercat să scape de cadavru, punându-l într-un sac, însă nu a putut să iasă din sat.

Din surse se spune că tatăl adolescentului care l-a împușcat pe copilul de 7 ani ar fi omorât în bătaie și el în tinerețea sa un om și a scăpat basma curată. De atunci, spun sătenii, omul are ușile deschise la poliția raională și chiar le „rezolvă" și altora „neînțelegerile" cu oamenii legii. Din acest motiv, atunci când au aflat despre crima odioasă, aceștia și-au pierdut speranța că ucigașii vor fi trași la răspundere.

Go to top