creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Petrecut pe ultimul drum de ziua sa de naștere: Copilul de 7 ani, omorât la Verejeni a fost îngropat astăzi

Foto: protv.md Foto: protv.md

Lacrimi de durere în satul Verejeni din raionul Telenești. Băiatul de 7 ani care a fost împușcat de un adolescent de 14 ani a fost condus pe ultimul drum.

Durerea a fost și mai mare, întrucât azi este ziua de naștere, iar micuțul urma să împlinească 7 ani.

Sute de oameni și-au luat rămas bun, iar părinții au plâns în hohot pe tot parcursul înmormântării.

MediaNews amintește că un copil de 7 ani a fost dat dispărut sâmbătă, după ce a plecat la un prieten în vârstă de 14 ani. Abia a doua zi a fost găsit într-o fântână împușcat în umăr.

Inițial, prietenul său a spus că băiatul ar fi plecat acasă, însă s-a constat că cei doi se jucau cu o armă de vânătoare, iar adolescentul de 14 ani l-a împușcat în umăr.

Potrivit unor surse, tatăl suspectului și ginerele acesta ar fi încercat să scape de cadavru, punându-l într-un sac, însă nu a putut să iasă din sat.

Minorul de 14 ani, dar și tatăl acestuia au fost reținuți, însă ieri au fost eliberați.

Contactat telefonic de reporterul MediaNews, procurorul șef al Procuraturii Telenești, Vasile Ciubotaru, a declarat că acuzatorii au cerut prelungirea mandatului de arestare pentru 30 de zile, însă magistrații au refuzat. Ciubotaru a spus că nu este de acord cu această hotărâre și că va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Acuzatorii spun că în acest caz iau în calcul toate ipotezele, chiar și aceea că precum tatăl minorului ar fi încercat să scape de cadavru.

Din surse se spune că tatăl adolescentului care l-a împușcat pe copilul de 7 ani ar fi omorât în bătaie și el în tinerețea sa un om și a scăpat basma curată. De atunci, spun sătenii, omul are ușile deschise la poliția raională și chiar le „rezolvă" și altora „neînțelegerile" cu oamenii legii. Din acest motiv, atunci când au aflat despre crima odioasă, aceștia și-au pierdut speranța că ucigașii vor fi trași la răspundere.

Citește și: Omorul copilului de 7 ani din Telenești: Cum ar fi vrut tatăl adolescentului să scape de cadavru și ce legătură ar avea acesta cu poliția

Citește și: Omorul copilului de 7 ani din Telenești: Adolescentul și tatăl său, eliberați din arest preventiv; Care sunt declarațiile procurorilor

Go to top