creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Primele 4 sate au intrat în Uniunea Orheiul Nou: Localitățile vor beneficia de proiecte de 1 milion de lei

Uniunea Orheiul Nou prinde contur. În cadrul unei şedinţe de lucru, reprezentanţii grupurilor de iniţiativă din satele Pohorniceni, Budăi, Brăneşti şi Furceni au semnat procesul-verbal de aderare la aceasta, se arată într-un comunicat al Primăriei Orhei.

Reprezentanții grupurilor de inițiativă din cele 4 localități au avut deja o primă întâlnire cu primarul de Orhei, Ilah Șor. La moment, ca prim pas, s-au prioritizat proiectele ce urmează a fi implementate în cele 4 localități. Astfel, în satele Pohorniceni și Budăi s-a decis implementarea unui proiect de iluminare a străzilor rurale cu un nou sistem de iluminat, iar în satele Brănești și Furceni vor fi construite locuri de joacă moderne pentru copiii din localități, se arată în comunicatul municipalității din Orhei, scrie unimedia.info

Au fost stabilite deja și resursele de care au nevoie localitățile. Pentru iluminarea a două localități menționate se presupune utilizarea a 7 km de cabluri și câteva sute de dispozitive moderne de iluminat - elemente LED, care economisesc semnificativ energia. În alte două sate, la cererea activului local, vor fi amenajate terenuri de joacă moderne pentru copii, ce vor include 10-13 elemente tehnice. Costul total al primelor proiecte este estimat la peste 1 milion de lei, se arată în comunicat.

Uniunea Orheiul Nou este un proiect al primarului municipiului care-și propune să creeze o asociaţie informală a locuitorilor din localitățile raionului Orhei cu scopul de a oferi asistență reciprocă și implementarea proiectelor comune de infrastructură, sociale și economice menite să îmbunătățească viața persoanelor din localități, în special cele rurale.

Media

Go to top