creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Un tânăr, condamnat la 18 ani de pușcărie, prins la punctul comun Cuciurgan-Pervoimaisk

Autoritățile ucrainene au prins la punctul comun de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervoimaisk un tânăr moldovean, condamnat la 18 ani de pușcărie.

Acesta încerca să părăsească teritoriul R.Moldova. Informația preliminară a fost „culeasă” dintr-o sintează a poliției de frontieră a statului vecin și ulterior confirmată pentru deschide.md de reprezentanții Centrului de Cooperarea Polițienească Internațională.

Tânărul, în vârstă de numai 24 de ani, a fost condamnat, pe 17 septembrie 2017, la 18 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni grave comise în urmă cu patru ani, adică atunci când avea doar 20 de ani.

Originar din satul Roșcani, Anenii Noi, el a fost găsit vinovat de pătrunderea prin efracţie într-o locuință, de violență, răpire a unei persoane, de viol, apoi de viol în formă perversă, soldată cu urmări grave. Toate acestea, săvârşite în complicitate cu un amic de-al său.

Tânărul a fost reținut și predat poliției din Anenii Noi.

Inaugurarea oficială a punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc" a avut loc în iulie 2017 și se înscrie în contextul realizării acordurilor dintre Republica Moldova şi Ucraina, în special a „Acordului interguvernamental privind organizarea controlului în comun" şi a Protocolului interdepartamental semnat de cele două state.

Proiectul este implementat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul politicii de vecinătate şi vizează modernizarea managementului integrat al frontierelor şi are la bază standardele şi cele mai bune practici europene.

Controlul comun în punctul de trecere "Pervomaisc-Cuciurgan"a fost aprobat la data de 11 martie 1997, odată cu semnarea „Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la organizarea controlului în comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene".

Citește și:

Media

Go to top