creare site-uri la comanda 079953912

Fiul bărbatului care a bătut un doctor din Capitală: Dezvăluirile se vor întoarce împotriva noastră

Fiul bărbatului care a bătut-o pe șefa secției nr.2 de la Spitalul municipal nr.1, Ala Valenga, lasă de înțeles că sistemul medical poartă vină pentru decesul mamei sale, însă familia nu are încredere în instituțiile statului, de aceea nu va încerca să caute mai multă dreptate decât cea pe care o va face timpul în acest caz.

Roman Coptu a făcut câteva declarații pentru deschide.md, despre incidentul de sâmbătă dimineață.

„Toate evenimentele care au fost, au trecut și să rezolvăm acum problemele nu are rost pentru că, cum nu am da, suntem în așa un stat și așa vremuri în care doctorii se vor spăla unii pe alții pe mîini și cineva va fi curat, iar noi vom fi vinovați. Deocamdată aștepătm să vedem ce spune poliția. A fost un incident neplăcut și cred că ne-or ierta și pe noi”, a declarat fiul pacientei moartea căreia a declașant scandalul de sâmbătă.

Întrebat dacă este adevărat că medicul le-a cerut bani pentru „atitudini mai bune”, Roman Coptu a spus un „NU” scurt.

Bărbatul zice că i-a recomadat tatălui său nu facă zarvă pentru că insituțiile statului, inclusiv cele de drept, nu sunt gata astăzi să dea dreptate omului simplu în astfel de situații.

„Poliția se va ocupa de treburile sale. Ne va face pe noi vinovați, iar noi dacă vom fi mai proști, vom umbla cu plângere la Procuratură. Spun așa pentru că asta nu va da nimic. Le-am spus la părinți să nu facă multă zarvă. Se va uita poate și va fi mai ușor. Dacă vor mai trece 10 ani și vom reveni la așa o situație, poate se va mai schimba ceva, dar până atunci nu prea avem la ce bun să ne așteptăm”, explică Roman Coptu.

Bărbatul regretă incidentul în care a fost implicat tatăl său, dar zice că „așa-s timpurile și așa e țara”.

„Toate dezvăluirile pe care noi le vom face, vor fi întoarse împotriva noastră. Câte vreo 2-3 cazuri de astea pe luna, pe săptămână, câte n-or fi, oricum nu se vor schimba niciunul (n.r. niciun lucrător medical) până nu se vor schimba de la cap (n.r. de la conducere)”, a continuat el.

Când i-am spus la telefon, în câteva cuvinte, care sunt declarațiile Alei Valenga făcute în presă, bărbatul a spus că „familia sa îi dorește doctoriței demisie grabnică dacă nu știe să își facă lucrul”.

„Eu înțeleg că e ziua de odihnă (n.r. Joi, 8 Martie), dar când pacientul vine, el așteaptă măcar a doua zi să i se stabilească o diagnoză, ei, însă, în decurs de trei zile i-au dat doar niște pastile..... La 8 seara a mai venit o asistentă medicală care avea o atitudine ca față de purceii din grajd. A spus că îi face o injecție împotriva durerii și la 6 dimineață mama a pleacat”, povestește fiul pacientei decedate.

Vom aminti că șefa secţiei Terapie nr.2 de la Spitalul Municipal nr.1, Ala Valenga, a fost internatăsâmbătă la Spitalul de Urgență după ce a fost bătută de soțul unei paciente. Starea ei este grav-medie, ea fiind diagnosticată cu comoție cerebrală și mai multe coaste rupte.

Incidentul s-a întâmplat după ce vineri noaptea o pacientă a murit pe patul de spital în secția pe care o conduce Valenga.

Șeful instituției medicale, Iurie Dondiuc, a declarat că pacienta avea sub 70 de ani și a decedat din cauza unei afecțiuni care de regulă nu dă semne preventive (n.r. în termeni simpli: i s-a rupt aorta, vasul principal al inimii).

Citește și:

Un bărbat i-a rupt coastele unui medic de la Spitalul nr.1

Mărturiile Alei Valenga, doctorița bătută în spital: Credeam că-mi rupe pielea de pe cap

Media

Go to top